Zvonimir Šostar: “Čini mi se da smo se previše opustili”

Zvonimir Šostar, do nedavno čelni čovjek Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Andrija Štampar’ u srijedu je komentirao epidemiološku situaciju.

Stanje u zagrebu, kaže Šostar, još je uvijek pod kontrolom. “Ono što nas jako zabrinjava je vrlo veliki postotak pozitivnih u odnosu na testirane, preko vikenda 12-15 posto, a jučer od 800 testiranih preko 200 pozitivnih, preko 25 posto i to je ono što nas jako brine. Čini mi se da smo se previše opustili i moram se složti s profesoricom Markotić i docentom Capakom, koji svi upozoravaju da nismo još ni blizu vrha četvrtog vala epidemije”, rekao je Šostar za ‘Novi dan’ N1 televizije.

Dodao je da se boji da nas čekaju ‘ne baš lijepa vremena’. Šostar ističe da je u zemlji premalo cijepljenih osoba. “Bojim se da će do Božića biti oko desetak tisuća umrlih, a to su ljudi koji nisu još trebali umrijeti, što je lijepi grad u Hrvatskoj i doista pozivam sve sugrađane i sugrađanke da se dođu cijepiti”, istaknuo je Šostar.

Upitan hoće li u slučaju pogoršanja stanja s pandemijom biti potrebno otvoriti kapacitete u Areni Zagreb, koji su bili aktivni u vrijeme vrhunca trećeg vala koronavirusa, Šostar je rekao da ne vjeruje da će za tim biti potrebe.

“Ne dao Bog da nam se to dogodi, jer će onda stanje biti doista katastrofalno. Zaista molim, preklinjem sve da se dođu cijepiti i da se konačno vratimo jednom više-manje normalnom životu”, poručio je.

Komentiraj