Zoran Zekić dobio zadatak spasiti od ispadanja novi klub Lorinca Meszarosa

Hrvatski trener Zoran Zekić preuzeo je mađarskog prvoligaša Diosgyori VTK. Radi se o klubu kojeg je prije nekoliko dana preuzela grupacija iza koje stoji Lorinc Meszaros, a koji je ujedno ključna figura NK Osijeka i Akademije Puskas.

Odmah nakon preuzimanja kluba raskinuta je suradnju s dosadašnjim trenerom Gergelyjem Gerijem koji se na toj poziciji zadržao samo mjesec dana i angažiran je Zekić koji ima zadatak u nastavku sezonu osigurati opstanak u najvišem rangu mađarskog nogometa. DVTK se nakon prve polovice sezone nalazi na posljednjem mjestu ljestvice sa samo deset osvojenih bodova, a od zona spasa ih dijeli sedam bodova.

“Doveli smo trenera koji ima odlične rezultate i međunarodno iskustvo. Uspješno je odradio nekoliko teških zadataka u prošlosti i vjerujem da ćemo zajedno prevladati najveći izazov s kojim smo suočeni u posljednjem desetljeću.”, rekao je sportski direktor kluba Miklós Benczés.

Zekić je pak dodao: “Došao sam raditi u Diosgyor gdje me čeka veliki izazov, ali vjerujem u sebe, svoje suradnike, igrače i sve u klubu. Nema puno vremena za razgovor, nego nas očekuje puno posla. Igrači moraju shvatiti što očekujem od njih na terenu. Svjestan sam da je situacija teška, ali sam pozitivna osoba i vjerujem u rad koji je pred nama do nastavka prvenstva.”

46-godišnji Zekić je tri i pol godine vodio NK Osijek, a u dva navrata je radio i u moldavskom Sheriffu gdje je imao i posljednji angažman i s kojim je dva puta osvojio tamošnje prvenstvo. Prve trenerske korake napravio je u Maksimiru, a kao pomoćni trener radio je u Sesvetama. Proteklog tjedna bio je u konkurenciji i za novog trenera Gorice, no zbog nagovještaja ovog angažmana odustao je od te opcije.

DVTK je već počeo raditi i na pojačanju igračkog kadara pa su u klub stigli vratar Marko Malenica i iskusni veznjak Diego Živulić, a pred dolaskom je i stoper Goran Milović.

Ljestvica:

Komentiraj