Zoran Predin: ‘Anja Rupel, Dado Gobac i ja pjevamo za Petrinjce koji su u potresu ostali bez doma’

Zoran Predin otkriva kako je došlo do realizacije koncerta u Lisinskom čiji je prihod namijenjen završetku obiteljskih kuća mladih obitelji kojima su domovi uništeni u potresu i od tada žive u stambenim kontejnerima

Zoran Predin, slovenski rock glazbenik i tekstopisac, frontmen bivšeg Lačnog Franza, nastupit će 27. ožujka u zagrebačkoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert ‘’Zoran Predin i gosti – koncert za pomoć stanovnicima Petrinje i okolice’’ humanitarnog je karaktera, a Predin će prvi put nastupiti sa svojim gostima, slovenskom glazbenom zvijezdom Anjom Rupel i frontmenom Psihomodo popa Davorom Gopcem. Predina će pratiti sastav Damirov Django Group, a nakon dugo vremena Anja Rupel i Davor Gobac otpjevat će duet.

Prihodi od ulaznica s ovog koncerta namijenjeni su završetku obiteljskih kuća koje je Rotary klub Zagreb Gradec započeo graditi na području pogođenom potresom. Korisnici će biti mlade obitelji s djecom čiji su domovi uništeni u potresu i od tada žive u stambenim kontejnerima. To je još jedna u nizu pomoći koje su klub i njegovi pojedinačni članovi uputili stradalima od potresa – od interventnog smještaja preko 120 osoba odmah nakon potresa, devet mobilnih kućica, na desetke podijeljenih agregata i grijalica, dodjele 37 kamp-prikolica, privremeni smještaj 266 osoba u apartmane, izgradnje septičkih jama, donacije građevinskog materijala do financiranja izgradnje obiteljskih kuća za šest mladih obitelji s troje ili više male djece.

Zoran Predin je u intervjuu za Zagreb News najavio koncert i pojasnio važnost koju za njega ima Banovina, za koju 27. ožujka pjeva.

ZgNews: Koncert koji ćete 27. ožujka održati u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog humanitarnog je karaktera, kako je došlo do organizacije?

Nazvao me je Dražen Kokanović s idejom da se pridružim ekipi najpoznatijih hrvatskih kolega, da napravimo koncert u Lisinskom. Mjesec dana kasnije u zamišljenoj ekipi ostali smo samo Davor Gobac i ja. Predložio sam da pozovemo i Anju Rupel i angažiramo Damirov Django Group, ekipu koja dolazi baš iz Banije. Poslije Kokanovićeve konzultacije s Rotary klubom Zagreb Gradec došlo je do odluke da se humanitarni koncert u takvoj postavi izvede.

ZgNews: Kako se osjećate znajući da nekome pomažete?

Ja već cijelu karijeru redovno sudjelujem u dobro organiziranim humanitarnim akcijama. Mislim da je to moralna obaveza svakog pojedinca, a pogotovo javne osobe, da svojim primjerom i svoju publiku pozove da se pridruži akciji. Očekujem da će na naš koncert u Lisinski doći Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, sa svojom ekipom, cijeli Sabor, nogometaši Dinama, košarkaši Cibone, predsjednici Vlade i države sa svojim stožerima, zagrebački intelektualci i umjetnici, ukratko svi koji osjećaju moralnu dužnost pomoći svojim državljanima u nesreći.

ZgNews: Prihod od ulaznica ići će mladim obiteljima koji su u Petrinji i Sisku ostali bez domova nakon potresa. Vas vežu posebni osjećaji za Banovinu, zar ne?

Da. Članovi Damirova Django Groupa dolaze iz Siska i Petrinje, pa ta činjenica daje samom koncertu još posebnu boju. Na primjer, bubnjaru Goranu Brebriću se potpuno srušila kuća. Komentar nije potreban, zar ne?

ZgNews: Posebno ste bili povezani s preminulim glazbenikom Damirom Kukuruzovićem, čega se najradije sjetite kad pomislite na njega?

Damir je bio moj prijatelj i glazbeni brat. Čovjek s kojim sam dijelio misli, topla duša s kojim sam uživao svaku sekundu na bini i u privatnom druženju. Kad mislim na njega, sjetim se bjelosvjetske atmosfere njegova Jazz Kluba Siscia, kojeg je potres srušio nekoliko mjeseci poslije njegove smrti. Damir mi jako nedostaje.

ZgNews: Svirat ćete s Damirovim Django Groupom, s kojima ste uz Damira otpjevali brojne pjesme, koliko često nastupate i tko su članovi benda?

Aktualan je naš gypsy swing program ‘’Zoran pjeva Arsena’’, s kojim palimo i žarimo regijom. Koncert majstor benda je violinist i aranžer Bruno Urlić, u velike cipele Damira Kukuruzovića hrabro i vrlo uspješno je stao solo gitarist Juraj Markač, ritam gitaru svira Miroslav Čehaić, bass Željko Bilbija, klavijature Paul Kempf i udaraljke Goran Brebrić Goc.

ZgNews: Gosti na koncertu su Davor Gobac i Anja Rupel, prvi put nastupate zajedno, kakav je program?

S Anjom se poznajem još iz osamdesetih, kad su Lačni Franz i Videosex svirali po bivšoj državi. Anja je prije nekoliko godina kao gošća Lačnog Franza svojom jedinstvenom šarmantnom bojom glasa ponovno digla na noge publiku na koncertima u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. S tim našim zajedničkim programom nastupit ćemo i na koncertu u Lisinskom. Davor Gobac je također moj kolega iz novog vala, a bio nam je gost na koncertu u zagrebačkom Boogaloou, tako da smo nas troje zapravo već uvježbana ekipa. Pripremili smo dvosatni program naših najpoznatijih pjesama, tako da očekujemo puno zajedničkog pjevanja.

ZgNews: Kakvi su planovi, što nakon koncerta u Lisinskom?

Napravljen je novi koncertni program pod nazivom ‘’Na svojoj strani’’, s kojim ću do kraja godine sa svojim novim Triom (Urlić/Delać/Kempf) nastupati po klubovima, kazališnim dvoranama, domovima kulture i na ljetnim priredbama po regiji. Uskoro mi izlazi LP album ‘’Počasni krug’’ koji sam snimio sa Zagrebačkom filharmonijom. Nastavlja se snimanje dokumentarnog i igranog filma ‘’Praslovan’’ u režiji Slobodana Maksimovića. Uskoro mi izlazi moj drugi roman ‘’Brezmadežna’’, s etno bandom Šukar pripremam pop etno koncertni program itd. Bit će veselo u 2023. godini.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner