Nacional

ZOI 2018: Zrnčić-Dim zadovoljan što je Igre završio jednom solidnom utrkom

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim, koji je u petak zauzeo 29. poziciju u superveleslalomu na ZOI u Pjongčangu, kazao je da je zadovoljan što je Igre završio jednom solidnom utrkom.
“Gornji i srednji dio staze sam dosta dobro odvozio, a u donjem dijelu sam napravio grešku koja me je koštala boljeg plasmana. Ipak, nakon propuštanja spusta zbog bolnih leđa, zadovoljan sam što sam Igre uspio završiti jednom solidnom utrkom”, izjavio je Natko Zrnčić-Dim, koji je za pobjednikom Austrijancem Matthiasom Mayerom imao 2.61 sekunde zaostatka.

Za Natka Zrnčića-Dima ovo su bile četvrte olimpijske igre, a po čemu će ih pamtiti:

“Po rezultatima ne toliko, ali Pjongčang ću pamtiti po vjetru zbog kojeg su odgađane utrke u alpskom skijanju, ali i u drugim sportovima, dobrom hotelu i hrani. Bilo je iznenađujuće hladno, ali ne mogu reći da je to nešto na što nisam naviknut. U utrkama Svjetskog kupa u Kanadi i Americi zna biti i -30 stupnjeva, a ovdje je bilo -15, što nije tako strašno”.

“Nadao sam se boljim rezultatima, ulasku među deset u kombinaciji. No, u kombinacijskom spustu nisam ušao među 30, što je bio preduvjet za dobar nastup u slalomu, pa sam na kraju završio na 19. mjestu. Volio bih da mi ovo nisu posljednje ZOI, no vidjet ćemo gdje ću biti za četiri godine”, kazao je Zrnčić-Dim.

Što se tiče bolova u leđima, Zrnčić-Dim je rekao da je trenutno stanje puno bolje, ali da još uvijek daleko od savršenog.

Komentiraj