ZLATNI ZAGREB Zatvaranje ciklusa uz Antoniu Dunjko, Edmunda Borića-Andlera i Igora Mrnjavčića

facebook.com

Prekrasni salon Palače Dverce zasjat će u utorak (06. veljače) u 20 sati sasvim “posebnim sjajem” na najnovijem koncertu ciklusa Zlatni Zagreb.

Nadolazeći utorak posljednja je prilika da uživate u jedinstvenome ambijentu gornjogradske Palače Dverce i koncertu naših “zlatnih” talenata. Za “sjajni” finale očekuje vas posebna glazbena poslastica.

Iz Amsterdama u ciklus Zlatni Zagreb stiže pjevačica “zlatnoga” glasa, naša talentirana mlada sopranistica Antonia Dunjko

Dobitnica je brojnih domaćih i stranih nagrada i priznanja, a u Amsterdamu trenutačno gradi uspješnu opernu karijeru. Kritika ističe njezinu “izraženu umjetničku osobnost”, a publika s odobravanjem dočekuje njezine nastupe na koncertnim i opernim pozornicama.

U pratnji cijenjenoga orguljaša i pijanista Edmunda Borića-Andlera i trubu Igora Mrnjavčića za nastup priprema bogati program koloraturnih, opernih i operetnih arija, a prije svega obilje dobre glazbe za brojne ukuse. Bach, Händel, Verdi, Dvořák… zaživjet će te večeri doista “posebnim sjajem”.

Palača Dverce jedna je od najljepših palača Gornjega grada. Njezina posljednja privatna vlasnica, barunica Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvome katu priređivala je raznolika primanja i zabave, a danas služi za raznolike gradske svečanosti i protokole. Koncerti Zlatnog Zagreba kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika otkrivaju ovu palaču najširoj publici.

Ciklus se održava uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Više informacija potražite na: www.facebook.com/ZlatniZagreb.

Komentiraj