ZET-ova karta poskupljuje s 4 na 6 kuna

Nacional

Zagrebčaki gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u emisiji Radio Sljemena ‘Zagrebi po Zagrebu’ najavio kako ZET-iva polusatna karta od četiri kune – odlazi u povijest.

Bandić je priznao kako su karte od četiri kune, iako su povećale prodaju, smanjile prihode ZET-a. Nakon temeljite analize, Bandićev projekt polusatne karte od četiri kune pokazao se neisplativim pa je na pomolu poskupljenje karte na šest kuna.

“Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune -ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit’ da bude osam. Moja ideja će biti šest”, rekao je Bandić u programu Radio Sljemena.

Zagrebački je gradonačelnik opovrgnuo medijske napise o pokupljenju parkirališnih karata. “Zagrepčani mogu mirno spavat’ što se tiče poskupljenja cijene parkinga. To im je moja poruka jer to neće proć’. Bez obzira, da i dođe do mene, neće proć”, poručio je.

Komentiraj