Žena umrla od sepse nakon što joj je odbijen pobačaj u Poljskoj

Autor:

13.07.2018., Osijek - Trudnoca. "nPhoto: Dubravka Petric/PIXSELL

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Dorota je bila 33-godišnja žena iz Poljske. Još je početkom ovog mjeseca čekala svoje prvo dijete, kada je 21. svibnja, iznenada, počela gubiti plodnu vodu. Otišla je u bolnicu Podhalanski, gdje je tražila pomoć za sebe i svoje dijete. Očekivala je sretan kraj, no u noći s 23. na 24. svibanj sve se zakompliciralo. Dorota je dobila sepsu i umrla.

“Kako smo obaviješteni, uzrok smrti je septički šok sa zatajenjem više organa”, kazala je Dorotina obitelj za poljsku Gazetu Wyborcza. Bolnica je izdala priopćenje kojim je izrazila sućut i poručila vlastima da je spremna razbistriti slučaj smrti mlade Dorote. Za mnoge Poljakinje i Poljake stvar je posve jasna – krivo je stanje u državi, a prema tome i liječnici. Da je mladoj Doroti izvršen pobačaj – preživjela bi; mnogi tako pišu po poljskim dijelovima društvenih mreža. Neki od komentara su glasili:

“Koliko još tragedija mora biti? Koliko ženskih života mora biti žrtvovano? Nije ni čudo što se žene boje zatrudnjeti u ovoj bolesnoj srednjovjekovnoj zemlji”

“Ova smrt se nije trebala dogoditi.”

“Bez teksta sam, životinje u prirodi imaju veće šanse preživljavanja prilikom poroda nego žene u našim bolnicama.”

“To je strašno, 3 dana bez plodne vode? Što su liječnici čekali?”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.