Željko Uhlir: “Za sustav upravljanja gradom kakav je kreirao Milan Bandić treba imati veliko životno iskustvo, znanje, a i hrabrosti”

Iznenadnu smrt Milana Bandića komentirao je za naconal.hr kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir.

“Za susret sa sustavom upravljanja gradom kakvog je kreirao Milan Bandić treba imati veliko životno iskustvo i znanje. Neće biti lako nikome savladati prepreke na koje će nailaziti, to će biti veliki izazov, pri čemu će bitno nužno ne napraviti još veću štetu. Vrlo lako se s nepromišljenim potezima može produbiti kriza u Gradu Zagrebu. Nešto slično dogodilo se u Italiji kada je Rim preuzela stranka prilično populistički jaka. Zbog loših odluka Rim je doveden gotovo na rub propasti. Upravljati Gradom Zagrebom neće bili lako nikome, treba imati i hrabrosti i snage, treba biti veliki optimista da se uopće prihvatite takvog posla. Upravljati takvim sustavom nije nimalo trivijalno.”

Žaljko Uhlir ističe da se nikada nije slagao s načinom rada i razmišljanjima Milana Bandića i dodaje kako s njim u poslovnom smislu nikada nije imao ništa zajedničko. “Što se tiče Grada Zagreba ono što sam uvijek govorio je da Grad Zagreb treba najprije financijski konsolidirati i potpuno promijeniti sustav upravljanja. To znači u većoj mjeri realizirati projekte iz europskih sredstava. Projekti koji su neophodno za Zagreb i koji su posebno interesantni za one koji će na njima raditi su zelena infrastruktura – Zagreb zeleni i pametni grad i projekt Zagreb pored Save koji bi omogućio četiri prijelaza preko Save. Također, građanima treba intenzivnije pomoći u obnovi.

Željko Uhlir izrazio je najdublju sućut obitelji Bandić.

Komentiraj