Želio je ulogu negativca u James Bond filmu ali se napio. S Danielom Craigom

U razdoblju od 1995. do 2002. godine Pierce Brosnan glumio je Jamesa Bonda i to u četiri filma. Za jedan od tih filmova bila je organizirana audicija na kojoj se tražio glumac koji bi glumio glavnog negativca. Na audiciju se prijavio i tada mladi glumac Mark Strong. Ulogu nije dobio jer se noć prije tako napio pa se na audiciji pojavio potpuno mamuran. A prijatelj s kojim se napio tu noć bio je nitko drugi do – Daniel Craig.

Glumac je to otkrio gostujući u emisiji tv kuće Sky One „There’s Something About Movies“. „Prijavio sam se za ulogu negativca u James Bond filmu u eri Piercea Brosnana. I naučio sam svoje dijaloge. Da bi proslavio odlazak na audiciju otišao sam na piće što je završilo tako da sam pošizio. Naime, pretjerao sam i slijedećeg dana bio sam potrpuno mamuran“, ispričao je 57-godišnji glumac koji, bez obzira na mamurluk, nije želio preskočiti audiciju za film o tajnom agentu 007.

Došao je na audiciju i stao ispred osam osoba. „Počeo sam, a onda sam zaboravio svoje dijaloge, nisam se mogao sjetiti što trebam reći tako da se cijeli moj nastup raspao. Strašno sam se znojio, bilo je to grozno iskustvo, ali naučio sam nešto iz toga“, rekao je Strong dodajući „Ironija je da je prijatelj s kojim sam noć prije izašao i napio se bio Daniel Craig. Zato njega krivim za taj događaj!“.

Mark Strong glumi jednu od glavnih uloga u filmu „Cruella“ koji se u hrvatskim kinima počeo prikazivati 27. svibnja.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner