EPA/IAN LANGSDON

ŽDRIJEB U PARIZU Hrvatska sutra saznaje protivnike na Europskom prvenstvu

U Palais des Congrès de la Porte Maillot u Parizu sutra će se u 18 sati održati ždrijeb skupina Europskog prvenstva 2016. godine. Hrvatska reprezentacija naći će se u društvu 24 reprezentacije koje su izborile nastup na Euru, a ‘Vatreni’ su u drugoj jakosnoj skupini.

Ždrijeb će u Parizu ‘iz prvi redova’ pratiti predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Ante Čačić. Program u Parizu vodit će slavni nogometaši Bixente Lizarazu (45) i Ruud Gullit (53), a ‘kuglice’ će izvlačiti i druge nogometne zvijezde poput Davida Trezegueta, Vicentea del Bosquea, Olivera Bierhoffa.

Ždrijeb će propustiti predsjednik UEFA-e Michel Platini kojem je danas odbijena žalba na suspenziju Etičkog odbora FIFA-e. zbog umješanosti u korupcijsku aferu u krovnoj svjetskog nogometnoj organizaciji.

EURO će startati 10. lipnja na pariškom Stade de Franceu, gdje će i završiti mjesec dana kasnije, 10. srpnja. Osiguranje će na sutrašnjem ždrijebu biti pojačano, zbog prošlomjesečnih terorističkih napada na Pariz, u kojima je napadnut upravo i Stade de France.

JAKOSNE SKUPINE

PRVA SKUPINA: Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal, Belgija, Francuska

DRUGA SKUPINA: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, HRVATSKA, Ukrajina

TREĆA SKUPINA: Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska

ČETVRTA SKUPINA: Turska, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Komentiraj