Zbog tučnjave i nereda prijave ‘zaradila’ petorica Britanaca i dvojica Hrvata

Petorica britanskih i dvojica hrvatskih navijača kazneno su prijavljena zbog tučnjave koja je u utorak izbila u Tkalčićevoj ulici oko 21:25 sati, dok su još dvojica britanskih državljana prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira, izvijestila je zagrebačka policija.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenih državljana Velike Britanije predani su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
Nadalje, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrdili i sumnju da su dvojica državljana Velike Britanije (44 i 31) počinila prekršaj iz članka 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih prepraćeni su uz optužni prijedlog na Općinski prekršajni sud u Zagrebu”, izvijestila je policija.

Podsjetimo, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom utakmice između Dinama i West Hama na Maksmiru uočili su u četvrtak oko 21:25 sati tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.

“Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede”, navodi se u policijskom izvješću.

Policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina. Sredstva prisile službenici Interventne policije uporabili su i nad dvojicom Britanaca (31 i 35 godina), koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici ‘Sestre milosrdnice’ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Oko 21:45 sati zagrebački su policajci na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, te su ih priveli na kriminalističko istraživanje.

Komentiraj