KOLIKO JE SATI? Sylvester Stallone daje na aukciju 11 svojih satova, jedan će postići rekordnu cijenu

Autor:

BGUK_1601669 - Cannes, FRANCE  -  Sylvester Stallone & Rambo V: Last Blood photocall during the 72nd annual Cannes Film Festival

Pictured: Sylvester Stallone

BACKGRID UK 24 MAY 2019,Image: 436484030, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Sylvester Stallone, Credit line: Scott Garfitt / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Scott Garfitt / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U New Yorku, preciznije u Sotheby’su, će se 5. lipnja održati aukcija na kojoj će se naći 11 luksuznih satova iz kolekcije čiji je vlasnik Sylvester Stallone. Među njima se nalazi iznimno rijedak Patek Philippe Grandmaster Chime za koji kolekcionari tvrde da je jedan od najkompliciranijih satova na svijetu, a koji je kupljen za 2,5 milijuna dolara.

Osim što će satovi, koji su samo dio kolekcije koju u vlasništvu ima slavni glumac, privući pažnju zbog Stallonea, poznavatelji tržišta luksuznih satova upozoravaju da će ovo biti prvi slučaj da će se Grandmaster Chime naći na javnoj aukciji. Posljednji puta takav model našao se na aukciji 2019. godine. Bila je to humanitarna aukcija kada je Grandmaster Chime prodan za rekordnih 31 milijun dolara. Stalloneov model vrijedi između 2,5 i 5 milijuna dolara, ali je vjerojatno da će postići daleko višu cijenu, najviše za sat koji se našao na aukciji koja nije humanitarna.

FOTO: Profimedia

Naime, Grandmaster Chime je iznimno rijedak model do kojeg ni oni najbogatiji ne mogu doći. Stallone, dugogodišnji kolekcionar Patek satova, otkrio je u YouTube videu, povezanom s aukcijom Sotheby’sa, da je uspio kupiti Grandmaster Chime koji “nikad nije diran” nakon što je osobno apelirao i pisao odboru Pateka, koji ga je tada smatrao vrijednim tog sata. Stallone kaže da je izvorno kupio sat kao kolekcionar i smatra ga “umjetničkim djelom” u rangu s Monetovom slikom, dodajući da je imao “pravi osjećaj postignuća time što ga je posjedovao”.

O razlogu zašto prodaje svoj Grandmaster Chime, Stallone kaže: “Želio sam ga zauvijek zadržati, ali to jednostavno nije moja osobnost. Sklon sam uživati u stvarima i onda ih volim dijeliti.” Budući da nikad nije nosio sat, Stalloneov Grandmaster Chime još uvijek je u originalnom pakiranju i dolazi s papirima i luksuznom kutijom za predstavljanje s ugraviranim imenom glumca. Sam sat od bijelog zlata svjedočanstvo je urarskog majstorstva Patek Philippea.

Kolekcionari Panerai satova diljem svijeta bit će na oprezu jer se Stallone također odvaja od četiri svoja Panerai sata. Akcijska ikona usko je povezana s talijanskim proizvođačem luksuznih satova, koji je u nekoliko navrata nosio pred kamerama i vjerojatno je pomogao brendu da dosegne širu publiku, nakon što je postao kolekcionar. Primjerak iz ograničene serije Panerai Reference PAM00382 Luminor Submersible 1950, koji je Stalonne nosio u filmu „Plaćenici 2“, procjenjuje se na 30 do 60 tisuća dolara, a dolazi i s potpisani posterom filma. Na isti iznos procijenjen je i Panerai Reference PAM00269 Luminor Submersible ‘Piece Unique’. Ostala dva primjerka su Panerai Reference PAM00202 Luminor Submersible 1950 Chrono ‘Slytech’, čija se vrijednost procjenjuje na šest do 12 tisuća dolara, i Panerai Reference PAM00332 Luminor 1950 Regatta ‘Classic Yachts Challenge vrijedan između 20 i 40 tisuća dolara.

Tu je i Rolex Day-Date, vrijednosti između 25 i 50 tisuća dolara, Audemars Piguet vrijedan između 100 i 200 tisuća dolara, zlatni Piaget Polo Grande (šest do 12 tisuća dolara) te Cartier Pasha Seatimer (15 do 30 tisuća dolara).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.