Zbog puknuća cijevi na Klinici za kirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu od jutros se otkazuju sve operacije, pa i one hitne, piše HRT. Pet operacijskih sala biti će zatvoreno, a sastat će se bolnički krizni stožer zbog zbrinjavanja pacijenata.

Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice kaže da će tridesetak pacijenata koji su predviđeni za program ljubazno zamoliti da se strpe. “Za koji dan njihovo zdravlje neće biti ugroženo. Ali i organizirat ćemo rad za hitne pacijente. Hitna služba radi 24 sata, dakle vrlo vjerojatno će jedan dio programa raditi u noćnim satima na klinici za ginekologiju i urologiju”, objašnjava.

Bez operacija i na Traumataologiji

Operacije su, zbog pokvarenih uređaja, otkazane i u zagrebačkoj Klinici za trumatologiju. Od šest operacijskih dvorana samo u jednoj je djelomično ispravan prijenosni rendgen, dva su pokvarena, tzv. hladne operacije su otkazane.

Pedstojnik Klinike za traumatologiju Srećko Sabalić kaže kako se radi o opremi koja je stara od 14 do 18 godina i ‘dala je svoje’. Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Zovak kazao je kako je 80 posto opreme odavno za otpis, rokovi trajanja su istekli i nužna su ulaganja u modernu dijagnostičku opremu.

Komentiraj