Zbog požara u Rockefellerovoj priveden 25-godišnjak

Igor Soban/PIXSELL

Požar u kojem je u ponedjeljak na dvjema lokacijama javnozdravstvene ustanove u Rockefellerovoj ulici izgorjela arhivska građa po prvim sumnjama izazvan je namjerno, no to će se tek utvrditi kriminalističkim istraživanjem na koje je priveden 25-godišnji muškarac.
Muškarac u dobi od 25 godina, koji se dovodi u vezu s tim događajem, doveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.
Policijskim očevidom utvrđeno je da požar u Rockefellerovoj 2 najvjerojatnije izbio na način da je u zgradi na broju 2 u prostoriji za demineralizaciju vode otvorenim plamenom neutvrđenog izvora zapaljen ormar, a potom su u zgradi na broju 7 u prostoriji pomoćne arhive također otvorenim plamenom zapaljeni registratori na drvenim policama.
U zgradi na broju 7 Rockefellerove smješten je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok se na broju 2 nalaze Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.
Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je u ponedjeljak u 4,51 sat obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2, gdje su gorjeli podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode.
Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila.

Komentiraj