Pixabay

Završen 9. Ritam kulturizma, projekt zadarskih studenata

Završni dan Ritma kulturizma, humanitarnog projekta u organizaciji studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, otvorio je virtualne turističke ture koje su goste uvele u drugu stvarnost, poručio je u subotu Organizacijski odbor Ritma kulturizma.

Pomoću virtualnih naočala, VR aplikacija i digitalnih karata posjetitelji su razgledali Pulu i Zagreb, zavirili u prošlost, vidjeli nevidljive urbane legende i povijesne događaje, sve to sjedeći na sjedalicama dvorane Novog kampusa. Iza virtualnog svijeta stajali su mladi poduzetnici, Mateo Brajek i Marko Flego, Kata Barišić te Milan Gostimir, poručujući okupljenim studentima da se ne boje, već da razvijaju svoje ideje i ne odustaju od njih.

Nakon virtualizacije uslijedila je panel-diskusija o vulgarizaciji kulturne baštine, kviz Volim hrvatsku baštinu, te tradicionalno kino pod zvijezdama na parkiralištu Novog kampusa na kojemu su okupljeni uživali u jednom od najpopularnijih filmova godine „Smrt Staljina“.

Tijekom posljednja tri dana, zadarski su studenti pokazali da se uz volju i trud može stvoriti kvalitetan program koji će upotpuniti turističku ponudu grada Zadra u predsezoni.

“Organizacija svakog projekta, pa tako i ovog, iziskuje mnogo truda i odricanja. Posljednja tri mjeseca intenzivno smo razmišljali o svakom detalju, borili se sa prvim organizacijskim izazovima i svakim danom živjeli Ritam kulturizma”, poručila je studentica Marta Duvnjak koja je s Laurom Mičić vodila ovogodišnje, 9. izdanje humanitarnog studentskog projekta.

Unutar ovogodišnje teme Doživi kulturnu baštinu u tri dana projekta, od 25. do 27. travnja, obuhvaćeno je mnoštvo kulturno-turističkih događanja.

“Ritam kulturizma je bogatim i raznolikim programom ponovno pokazao što se sve može napraviti kada mladi i kreativni ljudi rade zajedno. Već devet godina, studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti kroz organizaciju ovog projekta pokazuju sve što su naučili na studiju, a to je zaista širok spektar znanja i vještina, uče kroz njega te naposljetku priređuju manifestaciju koje se niti jedna turistička zajednica ne bi posramila”, poručila je profesorica Gabrijela Vidić, jedna od začetnica studentskog projekta koji će sljedeće godine doživjeti svoje jubilarno, deseto, izdanje.

Komentiraj