‘Zašto smo još zanimljivi? Zato što smo genijalan bend!’

Zagrebački rock bend Psihomodo pop izdao je novi album „Digitalno nebo“ koji će 16. studenoga predstaviti u Tvornici kulture. Frontmen Davor Gobac dao je u tom povodu kratak intervju Nacionalu.

NACIONAL: Koncert u Tvornici bit će promocija novog albuma Psihomodo popa, što možete reći o „Digitalnom nebu“?

To je naš jedanaesti album, dosta je zreliji u zvuku i pristupu od naših dosadašnjih albuma, što je logično jer smo i mi zreliji. Dosta je materijala na njemu, 14 pjesama i dva bonusa.

NACIONAL: Tri singla su vani, ponovo je riječ o jasnim porukama, muško-ženskim odnosima, ljubavi, zašto vam se sviđaju te teme?

Pa ne razmišljam o tome zašto mi se sviđaju, muško-ženski odnosi su, pretpostavljam, uvijek zanimljivi.

NACIONAL: Na sceni ste već više od 35 godina, kako držite publiku zainteresiranom cijelo to vrijeme?

Mislim da je publika svih tih godina za nas zainteresirana zato što imamo neki svoj prirodni put tijekom kojeg se razvijamo. Nešto se stalno događa s nama, a zapravo podsvjesno pjevamo o svojim životima. Zašto smo zbilja ostali zanimljivi nakon toliko godina? Pa zato što smo genijalan bend!

NACIONAL: Rock je nikad jači posljednjih godina, čini mi se. Zagrebačka rock scena ponovno je, nakon male krize, zavladala eterom i koncertnim dvoranama. Imate li za to objašnjenje i što o tome mislite?

Meni je jako drago što je rock puno jači posljednjih godina. To je vjerojatno zato što se napokon pojavila potreba da se svira nešto dobro, a da nije samo teška komercijala ili seljačija.

NACIONAL: Zašto vi volite rock i glazbu uopće? Kako se osjećate na sceni, snimajući, pjevajući, održavajući koncerte?

Rock volim zato što je neovisan, zato što ne pripada nikakvoj političkoj ni vjerskoj opciji, zapravo je rock and roll totalno slobodan i to mi se jako sviđa. U rocku volim to što nema granica i nema rok trajanja. Glazbu volim zato što mi je to divno sredstvo izražavanja i tjera me da budem kreativan. Glazba me tjera da razmišljam o nekim stvarima o kojima inače možda ne bih nikad razmišljao da ne radim pjesme. Ja se inače uvijek na sceni i u studiju osjećam odlično. Ne samo da se odlično osjećam, nego se tome i veselim, obožavam snimati u studiju, a još više volim svirati koncerte. Posebno se veselim sviranju novih stvari, kao primjerice pjesme s ovog novog albuma. To je uvijek zabavno i napeto i naporno, ali ja to volim.

Komentiraj