Dan Sveučilišta u Zagrebu i svečano obilježavanje početka 350. akademske godine Sveučilišta u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježeno je dodjelom počasnih zvanja, titula, nagrada i priznanja. U sklopu prigodne svečanosti rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras dodijelio je posebno priznanje i Zakladi ‘Hrvatska kuća srca’ za projekt ‘Oživi me’.

Nagradu je primila dr.med. Ivana Portolan Pajić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i članica Upravnog odbora Zaklade.

“Još ljetos smo bili iznimno sretni i ponosni na studente iz udruge StEPP, koji sudjeluju u provođenju projekta ‘Oživi me’, kada su primili Rektorovu nagradu za iznimno zalaganje i doprinos zajednici. Nova nagrada koju je Zaklada ‘Hrvatska kuća srca’ primila ovaj vikend u HNK povodom obilježavanja 350 godina Zagrebačkog Sveučilišta dodatno govori o kvaliteti projekta i njegovoj iznimnoj vrijednosti za zajednicu. Naučiti spasiti nekom život, najljepše je i najdragocjenije znanje koje čovjek može posjedovati. Ovom prilikom voljela bih zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju projekta“, rekla je Portolan Pajić.

Čak 80 % iznenadnih srčanih zastoja događa se izvan bolnice, a s obzirom da znamo kako je u tim trenucima svaka sekunda važna, potrebno je da što više građana prođe kroz edukaciju oživljavanja. Jedini postupak kojim možemo spriječiti srčani zastoj jest brzo pozivanje hitne medicinske pomoći i započinjanje oživljavanja. Građani će ovaj i idući mjesec imati priliku besplatno se educirati u postupku kardiopulmonalnog oživljavanja.

Zaklada u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu akcije ‘Oživi me’ organizira radionice o oživljavanju 17.11., 24.11. i 15.12. od 10 do 12 sati u prostorijama Zaklade (Ilica 5/II, prolaz Oktogon).

Komentiraj