Screenshot/YouTube

Zagrebačka filharmonija od 22. do 27. lipnja na turneji u Argentini

Zagrebačka filharmonija na kraju bogate sezone 2016./2017. kreće 22. lipnja na petodnevnu turneju u Argentini tijekom koje će održati tri koncerta.

Ovo je prvo gostovanje Zagrebačke filharmonije u Argentini kojim će se ujedno obilježiti 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.

Orkestar će od 22. do 27. lipnja održati koncerte u Buenos Airesu, Tucumanu i Rosariju, a kako se ističe u priopćenju, “svaki od ovih gradova sa spektakularnim koncertnim i kazališnim dvoranama, bogatom kulturom i poviješću, izazov su i posebna čast orkestru”.

Pod dirigentskom palicom Alexandera Rudina, s kojim je filharmonija ostvarila nekoliko uspješnih suradnji, orkestar će izvesti djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a kao i na svakom putovanju i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo “Idila” hrvatskog skladatelja Blagoja Berse. Izvedbu naših filharmoničara obogatit će i  solistički nastup Jasena Chelfija, vođe dionice violončelista.

Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu i Kini. Međunarodne turneje, posebice u onim zemljama u kojima je Orkestar pozvan nastupiti po prvi put, od neprocjenjive su važnosti za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj