Zadravec ostaje zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Upravno vijeće KBC-a “Sestre milosrdnice” nije prihvatilo prijedlog ravnatelja Marija Zovaka za razrješenje njegove zamjenice Dijane Zadrovec koja je bila prijavljena zbog navodnog incidenta sa zaposlenicom Mijom Primorac, piše Večernji list.

Kako navode, peteročlano Upravno vijeće je s tri glasa protiv razrješenja završilo slučaj koji je bio eksponirana tema još od prosinca prošle godine, kada je Zadravec prijavljena bolničkim tijelima te je ravnatelj Zovak zatražio njezino razrješenje. U međuvremenu je došlo do izmjene sastava Upravnog vijeća te je na njegovo čelo postavljen državni tajnik Tomislav Dulibić što je pojašnjeno kao koincidencija.

Zadravec u priopćenju kaže kako je dokazala da je lažno optužena te da je “Mia Primorac inscenirala sukob koji se nije dogodio kako bi zataškala koruptivne radnje kojima se u ime grupe ljudi željela okoristiti projektom od 32,5 milijuna kuna koji sam dovela u KBC”. Tvrdi i da je Primorac paralelno radila za KBC i tvrtku Europlantaže d.d., za koju je namještala natječaj, za što je kazneno prijavljena DORH-u.

“Ja se borim protiv korupcije unutar ustanove i u društvu. To je i dio mog programa za ravnateljicu KBC-a SM”, stoji u priopćenju Zadravec, koja se kandidirala za ravnateljicu KBC-a.

Komentiraj