Zadranin pritvoren zbog paljenja kontejnera i oštećenja nadzornih kamera

Zadarska policija u srijedu je izvijestila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji se sumnjiči da je izazvao dva požara i namjerno oštetio nadzorne kamere i rampu na ulazu u garažu zadarske bolnice te počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te dva kaznena djela oštećenja tuđih stvari.

“Naime, 25-godišnjaka se sumnjiči da je 18.siječnja 2021.godine u noćnim satima na Zrinskofrankopanskoj ulici u Zadru namjerno izazvao požar na kontejneru za smeće, koji se proširio na ostala dva kontejnera. U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju”, javljaju iz policije te dodaju kako će materijalna šteta biti naknadno utvrđena.

Osim izazivanja požara, sumnjiči ga se da je iste večeri u na ulazu u garažu Opće bolnice Zadar namjerno oštetio dvije nadzorne kamere i rampu, čime je izazvao materijalnu štetu preko 50 tisuća kuna.

Također, službenici ga sumnjiče da je 3. prosinca u Glagoljaškoj ulici u Zadru provalio u trgovačko društvo te namjerno izazvao požar u građevinskom kontejneru prilikom čega je izgorjela veća količina raznog građevinskog alata ukupne vrijednosti oko 100 tisuća kuna.

Osumnjičeni 25-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku zadarske policije.

Komentiraj