Za western glumca Sama Elliota film ‘Šape pasje’ je promašaj briljantne redateljice

Popularni glumac Sam Elliott je rođen 9. kolovoza 1944. godine. Poznat je po svojoj prepoznatljivoj mršavoj građi, punim brkovima i dubokom, zvučnom, rezonantnom glasu. Danas slavi 78. rođendan.

Ovo je proljeće uzburkao duhove kada je pred ovogodišnju dodjelu Oscara rekao da je film ‘Šape pasje’ („The Power of the Dog“) obično „govno od filma“. Za taj je film Jane Campion dobila Oscara za režiju.

Elliot je na pitanje sviđa li mu se film ‘Šape pasje’ rekao „Jeb… ne. Gledao sam ga dok sam bio u Teksasu snimajući seriju ‘1883’ a ono što mi je sutradan posebno privuklo pažnju bila je reklama na cijeloj stranici objavljena u LA Timesu koja je govorila o poništavanju američkog mita. Pomislio sam ‘Koji k….?’. Cijeli život glumim u westernima, poništavanje američkog zapada. Pretvorili su ga u… kako se zovu oni plesači, oni frajeri u New Yorku sa leptir mašnama i gotovo ničim više na sebi?“. Kada mu je Maron rekao da se zovu Chippendales, Elliott je rekao „Tako izgledaju svi jeb… kauboji u tom filmu. Trče naokolo u jahačim hlačama, bez majica. Tijekom cijelog jeb…. filma postoje aluzije na homoseksualizam“. Sve to garnirao je zaključkom „Koji k…. ta žena, ona je briljantna redateljica, volim njene prethodne filmove, ali što ta žena s Novog Zelanda zna o američkom zapadu?“

Komentiraj