‘Wonderful Life’ ostao je samo u pjesmi

Autor:

Screenshot YouTube

Britanski glazbenik Black (53), pravim imenom Colin Vearncombe, pjevač koji je krajem ’80-ih imao dva velika hita – Wonderful Life i Everything’s Coming Up Roses, umro je prije četiri godine od posljedica prometne nesreće u Irskoj. “Colin Vearncombe, 26. 5. 1962. – 26. 1. 2016., ‘You’ll never walk alone’,” stojalo je u kratkoj poruci na njegovoj FB stranici. Vearncombe je hospitaliziran nakon prometne nesreće koju je doživio dva tjedna ranije u blizini zračne luke u irskom Corku. Pretrpio je teške ozljede mozga i od nesreće bio u komi.

Melankolično pjesma “Wonderful Life” (1986) bila je golemi hit diljem svijeta, posebice u Europi. O njoj je sam Black rekao: “To je stvarno životna ironija. Krajem 1985. godine imao sam prometnu  nesreću, moja majka je ozbiljno oboljela, odbijale su me diskografske kuće, a prvi brak mi se raspadao. Tad sam napisao pjesmu ‘Wonderful Life’.”

Drugi veliki hit s njegovog prvog albuma bila je pjesma “Everything’s Coming Up Roses”. U nastavku karijere izdao je još nekoliko albuma, ali ni izbliza s tolikim uspjehom.

OZNAKE: black

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.