Wille: “Moramo pomoći Bjornsenu, osjeća se užasno”

Rukometni svijet ostao je u nevjerici i šoku nakon što je u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva Norveška napravila nevjerojatnu glupost i izgubila od Španjolske 35:34 nakon dva produžetka, odnosno 80 minuta igre, donosi Index.

Produžeci se ne bi igrali da Norvežani nisu darovali Španjolce, odnosno da su sačuvali pobjedu koja je bila izvjesna. Tragičar neviđenog kiksa je Kristian Bjornsen. Norveška je imala gol prednosti, igrača više i napad 20 sekundi prije kraja, ali Bjornsen je napravio veliku pogrešku tako što je pet sekundi prije kraja odlučio vratiti loptu unatrag s obzirom da je Norveškoj prijetio pasivan napad.

Suci su uzeli loptu Norvežanima, a Daniel Dušebajev je sa zvukom sirene zabio pogodak za produžetak.

Da je Bjornsen uputio bilo kakav udarac, Španjolska ne bi stigla organizirati brzu kontru, ali ipak je zabila uz zvuk sirene i izborila produžetak. Nakon utakmice novinari su tražili objašnjenje od Bjornsena, a on je samo slijegao ramenima.

“Grozno se osjećam. Upropastio sam obje ključne situacije za našu momčad. Žao mi je i osjećam da mi je teško”.

Norveški izbornik Jonas Wille ostao je u šoku.

“Ovo je jedan od najtužnijih događaja u kojima sam sudjelovao. Zbog toga Bjornsen se osjeća depresivno. Sada mu moramo pomoći i dati podršku”.

Komentiraj