Weinstein je lagao da sam spavala s njim u zamjenu za uloge, kaže Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron izjavila je u intervjuu za New York Times kako je osramoćeni filmski producent Harvey Weinstein govorio kako su ona i Renee Zellweger spavale s njim kako bi dobile filmske uloge. „Weinstein je to radio svim glumicama“, rekla je Theron i usporedila njegovo ponašanje s ponašanjem Rogera Ailesa, bivšeg čelnika Fox Newsa, također seksualnog nasilnika. Novi film Charlize Theron „One su bombe“ bavi se slučajem Rogera Ailesa koji je bio poznat po tome što je navodio žene da se bore jedna protiv druge. Theron tvrdi kako su Ailesovo i Weinsteinovo ponašanje u tom slučaju vrlo slični.

„Navođenje žena na borbu jedna protiv druge? Weinstein je bio jako dobar u tome. Bilo je puno situacija u kojima bi on rekao ‘Znaš, razgovaram s Gwyneth Paltrow oko ovog filma…’. Jednom prilikom rekao je kako smo Renee Zellweger i ja spavale s njim kako bi dobile posao. On nije poznavao granice. Čak i u slučaju pružanja seksualnih usluga navodio nas je na borbu jedne protiv druge“, izjavila je Charlize Theron.

Ovakvi navodi spominju se u tužbi koja je protiv Weinsteina podignuta prije dvije godine. Glumica Melissa Sagemiller koja je s Weinsteinom radila na filmu „Get Over It“ iz 2001. godine, navela je kako ju je Weinstein pokušao primorati na seks tvrdeći kako su mnoge uspješne glumice prije nje pristale na seks u zamjenu za uloge u filmovima. U tužbi se navodi kako je Weinstein rekao Melissi Sagemiller „Zar ne želiš da tvoja karijera postane značajnija od uloge u ovom malom tinejdžerskom filmu?“.

Predstavnik Renee Zellweger za magazin People izjavio je „Ako je Harvey to rekao, onda je on govno“, dok je Gwyneth Paltrow rekla „On nije prva osoba koja laže kako bi spavao s nekim, ali on je koristio laž kao oružje za napad“.  Weinsteinov glasnogovornik je to demantirao tvrdeći „Smiješno je da bi bilo tko vjerovao kako su tako talentirane glumice, osvajačice Oscara, davale seksualne usluge u zamjenu za uloge koje su zaslužile na temelju svog talenta i briljantnog rada. To jednostavno nije istina“.

Charlize Theron radila je s Weinsteinom na više njegovih filmova kao što su „Kućna pravila“ (The Cider House Rules) iz 1999., „U ime pravde“ (The Yards) iz 2000. i „Pljačka stoljeća“ (Reindeer Games), također iz 2000.

Film „One su bombe“ u kojem Charlize Theron glumi tv voditeljicu Megyn Kelly u hrvatskim kinima se počinje prikazivati 26. prosinca.

Komentiraj