Vukovar potiče poljoprivredu s osamsto tisuća kuna

Vukovarske gradske vlasti predstavile su u četvrtak mjere za poticanje razvoja poljoprivrede, za koje je u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 800.000 kuna.

“Nastojimo kroz ovakve mjere pripomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osobama koje stvaraju dodatnu vrijednost, stvaraju poljoprivredne proizvode po kojima je vukovarski kraj prepoznatljiv, zadržavaju gospodarsku akinost i zapošljavaju”, kazao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Na konferenciji za novinare Pavliček je rekao kako se radi o sufinanciranju nabavke poljoprivredne mehanizacije i opreme, izgradnje staklenika, navodnjavanja poljoprivrednih povšrina, nabavi pčelarske opreme i košnica.

Podsjetio je da je Grad Vukovar ove godine osigurao i 3,5 milijuna kuna za poticanje mjere u obrtništvu i poduzetništvu.

“Više od 4,3 milijuna je dakle Grad Vukovar osigurao ove godine kako bi zadržao gospodarsku akivnost, a ona je dobra o čemu svjedoči i podatak da je broj uposlenih u gradu identičan broju uposlenih u istom razdoblju prošle godine, unatoč problemima koje je prouzročila pandemija koronavirusa”, kazao je Pavliček.

Mjere pomoći poljoprivredi predstavila je gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić, rekavši kako se radi o ukupno sedam mjera.

Tri od njih sadržavaju državne potpore poljoprivrednicima koji tek namjeravaju realizirati ulaganje na području grada, dok su četiri mjere manje vrijednosti i predstavlju refundaciju troškova za već realizirane projekte.

Grubišić je istaknula kako maksimalni iznos potpore po poduzetniku iznosi 80.000 kuna, a sve se više bilježe projekti koji promiču ekološki održivu poljoprivredu.

Komentiraj