EPA/STRINGER

VUČIĆ “Ubojstvo Ivanovića je teroristički čin”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je na izvanrednoj konferenciji za novinare izjavio kako je za Srbiju ubojstvo Olivera Ivanovića teroristički čin, prenosi RTS.

Vučić je kazao da je na sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost dogovoreno da Srbija sudjeluje u istrazi o ubijstvu. Kako kaže Vučić, uvjereni su da bi srpsko sudjelovanje u istrazi značilo otkrivanje istine o ubojstvu Ivanovića.

Na početku konferencije Vučič je izrazio sućut obitelji Ivanovića. “Tko god je ubio Ivanovića, Srbin, Albanac ili stranac, to je prije svega napad na obitelj Ivanović, ali i na srpski narod na Kosovu, na sjever Kosova i na Srbiju u cjelini”, rekao je Vučić.

Dodao je da su počinitelji ostavili tragove, te kako je to razlog zašto Srbija traži aktivno sudjelovanje u istrazi i pronalasku počinitelja.

“Ubojstvo se nije dogodilo na teritoriju koji efektivno kontroliramo, pa moramo čekati na reakciju drugih organa. Očekujemo da oni taj posao urade profesionalno i to sam zahtijevao od Federice Mogherini i svih predstavnika međunarodne zajednice”, kaza je Vučić.

Dodao je da je ubijen čovjek koji nije pozivao na sukobe između Srba i Albanaca.

Vučić je optužio i neke u Srbiji da rade protiv svoje države time što svaljuju optužbe za ubojstvo na svoju državu. “Onima koji sve u Srbiji znaju i koji žele vršiti političke optužbe mogu samo reći: bijednici jedni, jadnici jedni, vi koji radite sve protiv svoje zemlje, koji ste se toliko napljačkali i tražite načine kako da dođete na vlast”, kazao je

Podsjetimo, lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović jutros je upucan ispred ureda stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sa prostrijelnim je ranama prevezen u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama.

Komentiraj