U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano i vruće vrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi, ponaprije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji, Baranji i Srijemu sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena, podno Velebita i u Dalmaciji ponegdje i jaka bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33 °C, u gorju malo niža.

Sutra pretežno sunčano, u većini krajeva vruće te i dalje nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje pljuskovi, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku unutrašnjosti i sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

Komentiraj