VRHUNAC TOPLINSKOG VALA: Hrvatska ‘u crvenom’, temperature idu i do 40°C

Gotovo diljem cijele zemlje danas će biti vrhunac toplinskog vala, a temperature zraka nerijetko će prelaziti 35 stupnjeva. Osvježenje meteorolozi najavljuju za utorak u unutrašnjosti te u srijedu uz more.

Danas će biti sunčano, a u većini krajeva danju vrlo vruće, prognoziraju iz DHMZ-a. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu ujutro burin, zatim umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 35 i 40 °C.

Zbog visokih temperatura Meteoalarm je za danas izdao upozorenja crvene boje za područja Zagreba, Karlovca, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika te narančasta upozorenja za područja Osijeka i Gospića.

Screenshot/DHMZ

Sutra djelomice, na krajenjm jugu i pretežno sunčano. Poslijepodne će jačeg razvoja oblaka i pljuskova biti u Istri te u gorju, a navečer i u središnjim predjelima. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

U unutrašnjosti će puhati umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 24, u gorju malo niža. Najviša dneva većinom od 30 do 35, a u središnjim i gorskim predjelima od 27 do 30 °C.

Komentiraj