Vozači, oprez! Pada snijeg diljem zemlje, jak vjetar otežava promet

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni i poledica, javlja u četvrtak ujutro Hrvatsiki autoklub, koji poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina): na A7 Draga-Šmrika; DC1 Borje-Vaganac; DC8 Jadranska magistrala Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena; DC217 Ličko Petrovo Selo (DC1)-GP Ličko Petrovo Selo; LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zabrana je prometa za za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina): na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići gdje se vozi se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Pomorski promet

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija: Lopar-Valbiska, katamaranske linije: Ubli-Vela Luka -Hvar-Split, Vis-Split.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj