Voditeljica ispostave Hrvatskih voda: “Nema opasnosti od poplave na sisačkom i petrinjskom području”

Iako se upozoravalo na oposanost od poplava na potresom pogođenom području, voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku Tatjana Dovranić Kardeš je naglasila kako nema opasnosti od poplava na sisačkom području.

“Nema opasnosti od poplave na sisačkom i petrinjskom području, vodostaji su od noćas u laganom opadanju i opadat će idućih dana”, rekla je Dovranić Kardeš.

Službe Hrvatskih voda obišle su puknuća na nasipu uz Savu na sisačkom području kako bi se utvrdila šteta nastala u razornom potresu.

“Privremene sanacije će se raditi po prioritetima i kritičnostima svake pojedine dionice, a konačne sanacije nasipa će se raditi tek u povoljnijim vremenskim uvjetima nakon detaljnih istražnih radova i kvalitetnih tehničkih rješenja”, izvijestila je Dovranić Kardeš.

Inače, zbog oštećenja savskih i kupskih nasipa uzrokovanih potresom, Hrvatske vode su 30. prosinca donijele odluku o uvođenju izvanrednih mjera obrane od poplava na zaštitnim vodnim građevinama na području Sisačko-moslavačke županije, za potrebe nastavka pregleda nasipa i početka njihove sanacije.

 

 

Komentiraj