Vlasnik kafića u Rijeci na Fejsu HDZ-ovcima poručio da kod njega nisu dobrodošli: “Stavljate podobne, osiromašili ste zemlju, dosta je bilo”

Autor:

Photo: Facebook caffe bar Three Monkeys

Vlasnik riječkog kafića Three Monkeys Tomislav Kovačević u objavi na Facebook stranici kafića poručio je članovima, simpatizerima i glasačima HDZ-a da nisu dobrodošli u kafić.

Predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović uzvratio mu je da takvim “rasističkim objavama” skupljaju jeftine poene.

Kovačević je u petak, naime, objavio na Facebooku da u povodu odluke kojom se caffe barovima od ponedjeljka omogućuje prodavanje “kave za van”, a što su do sada mogle činiti benzinske crpke, frizerski saloni i kiosci, moli sve članove, glasače i simpatizere HDZ-a da ne dolaze u njegov caffe bar jer – da jednostavno nisu dobrodošli.

“Mali čovjek diže glas”

Naglasio je da su članovi HDZ-a, Vlada i premijer ponizili vlasnike kafića.

Naveo da je zemlja sustavno i sistematski osiromašena, da ni najveći optimisti više ne vide izlaz, da je krađa svih oblika temeljni cilj većine članova i simpatizera HDZ-a, da na pozicije postavljaju ljude koji nemaju nikakve predispozicije za obavljanje tih poslova, ali su podobni te da je stručni stožer uvreda za sve koji razmišljaju svojom glavom.

“Svjestan sam da se neće ništa promijeniti dok mali čovjek ne digne glas i baš zbog toga vas molim da nas zaobiđete. Nismo pristali i nikad nećemo na ovo. Zbog svih kolega koji jesu ili će biti prisiljeni svoje poslove zauvijek zatvoriti, zbog svih suza isplakanih u samoći zbog neizvjesnosti, zbog svog proživljenog straha i poniženja koje ste pružili mom voljenom narodu i domovini. Bilo je dosta. No pasaran,” poručio je vlasnik kafića “Three Monkeys” Tomislav Kovačević.

Dan nakon prve objave, u subotu, pojasnio je da je riječ o njegovu osobnom stavu te da ne pripada nijednoj političkoj opciji.

“To su rasističke objave”

Odgovorio mu je predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.

Ostrogović je u subotu poručio kako je neugodno iznenađen.

“Vrlo sam se neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić objavio proglas kojim moli sve članove, sve simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli. U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje.

Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Nažalost, u ovom slučaju se građani Rijeke segregiraju zbog pripadnosti određenoj političkoj opciji, što bi se moglo karakterizirati kao rasizam”, naveo je predsjednik riječkog HDZ-a.

Predstavnicima caffe bara Three Monkeys poručio je da su i jedni i drugi jednaki, da jednako vole Rijeku, kavu, Korzo.

“Volimo Rijeku, volimo kavu i šetnju Korzom. Živimo u najljepšem gradu na svijetu i jedina je razlika to što smatramo da Andrej Plenković bolje vodi ovu zemlju, no što bi ju vodili Davor Bernardić i Peđa Grbin.

Mislimo da je Oleg Butković bolji ministar od Zlatka Komadine i Tomislav Klarić bolji gradonačelnik od Vojka Obersnela, tako da na vašu žalost ovakvim rasističkim objavama možete jedino skupljati jeftine poene i reklamirati se, samo se pitam kod koga” zaključio je Ostrogović.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.