Španjolci i Englezi su odlični i čekaju nas teške utakmice, ali mislim da imamo kvalitetu za obje pobjede, i protiv Španjolske i protiv Engleske, kazao je uoči utakmice Lige nacija u Zagrebu protiv Španjolske hrvatski nogometaš Nikola Vlašić.

“U borbi smo za prvo mjesto, no treba barem osigurati mjesto nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Dolazi jedna manja smjena generacija u reprezentaciji, no imamo i iskusnijih igrača. Mi mlađi ćemo biti potpora, možda ući s klupe i dati svoj doprinos. Naravno, svi zajedno smo ponosni i zadovoljni što će nas dočekati pun stadion”, kazao je Vlašić, igrač moskovskog CSKA, koji je u sjajnoj formi stigao na okupljanje Vatrenih za predstojeće dvoboje sa Španjolskom i Engleskom.

“Igram svaku utakmicu pa automatski dolazi i samopouzdanje, a svi mi u klubu vjeruju. Imam odriješene ruke na svojoj poziciji, a najviše mogu dati kao polušpica”.

Mladi Josip Brekalo po prvi je puta stigao na okupljanje seniorske reprezentacije te se raduje svakom nadolazećem iskustvu.

“Presretan sam što sam dio ove momčadi, to je ispunjenje sna. Na izborniku je odluka o minutaži, ja sam spreman i bit ću najsretniji dočekam li trenutak svog debija. Brzo sam se uklopio, kao da sam već više puta dolazio na okupljanja. Kroz U-21 kvalifikacije smo mi mladi pokazali da se radi o dobroj momčadi i talentiranim igračima. Normalna je smjena generacija i prirodno je da će neki od nas naslijediti sadašnje legende. Onaj rezultat iz Elchea nije realan. Krenemo li u četvrtak od samog početka uz pomoć navijača, sve će biti drugačije. Idemo na pobjedu. Bilo bi i za mene veliko iskustvo zaigrati pred prepunim Maksimirom”, kazao je Brekalo, koji nastupa za Wolfsburg.

“Isplatila mi se upornost i na pravom sam putu. Još sam uvijek mlad, a igram standardno u Bundesligi. Wolfsburg sigurno može još bolje, do viših pozicija na tablici, i nadam se da ćemo se kroz trud vratiti na prijašnje staze”.

Komentiraj