Vlak prešao preko žene kod Osijeka: Izgrebana je, prestrašena, ali živa. Evo što joj je spasilo život

Na željezničkoj pruzi između osječkih naselja Drvljanik i Sjenjak izbjegnuta je tragedija kada je jedna žena, unatoč strogoj zabrani, prelazila preko pruge i preživjela nailazak vlaka koji je prešao iznad nje. U trenutku kada je ugledala vlak koji je nailazio, žena je pala između tračnica što joj je u toj situaciji i spasilo život.

‘Divlji’ prijelaz preko tog dijela željezničke pruge građani, unatoč strogoj zabrani, godinama koriste kao prečicu između dva osječka naselja, piše Glas Slavonije. Strojovođe na tom dijelu pruge voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat znajući da građani redovito u hordama nepropisno prelaze kolosijeke.

Žena iznad koje je prešao vlak izgrebana je i prestrašena, ali – živa. Nakon pada između tračnica nije se pomicala, već je mirno čekala da prođe cijela kompozicija putničkog vlaka. Žena je medicinski zbrinuta, a na mjestu nezgode ostali su policajci, strojovođa i njegov kolega iz vlaka.

Strojovođa je za Glas Slavonije ispričao da je upravljao motornim vlakom iz smjera Belog Manstira prema osječkom kolodvoru, kada je ugledao ženu koja kani prijeći prugu na nedozvoljenom i izrazito kritičnom mjestu jer taj se dio pruge nalazi iza krivine i teško je uočiti što se događa ispred.

Kad ju je uočio počeo je trubiti i kočiti, ali žena je požurila, vjerojatno se nadajući da će stići prijeći prije dolaska vlaka. U toj se žurbi i panici saplela i pala.

“Čim sam uspio zaustaviti vlak, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega”, rekao je vozač i dodao da je bio presretan shvativši da je žena živa.

 

Komentiraj