Vlada o Filozofskom fakultetu: “Poštujemo autonomiju Sveučilišta”

Iz Vlade su reagirali na nedavna događanja na Filozofskom fakultetu.

“Vlada nema utjecaj na izbor rektora i dekana, poštujemo autonomiju Sveučilišta. Vjerujemo da će se situacija riješiti na dobrobit svih uključenih – Sveučilišta, Fakulteta, a posebno u interesu studenata”, naglasili su.

“Ne vidimo potrebu za bilo kakvim akcijama koje bi pridonijele narušavanju odnosa na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dovele u pitanje redovito odvijanje ispita i posebno proces upisa”, odgovorio je glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit  N1 televizije.

Podsjetimo, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras smijenio je aktualnu dekanicu Filozofskog fakulteta Vesnu Vlahović-Štetić. Dekanica je bila i gošća večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije gdje je komentirala cijelu situaciju.

Kazala je da joj rektor Sveučilišta u Zagrebu, među ostalim, zamjera i izjavu o stanju doktorskih studija Bioetike, koji ni ne postoji na FF-u. S Borasom, kaže, nema komunikaciju.

“Nisam razgovarala s Borasom, pisala sam mu, on meni nije ništa otpisao. Nemamo neku komunikaciju”, rekla je za N1 Vesna Vlahović-Štetić.

Komentiraj