Ivica Galovic/PIXSELL

Vlada razriješila pomoćnika ministra branitelja Nenada Križića

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu sjednice u četvrtak, na osobni zahtjev, razriješila pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića.

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je odluku nakon završetka sjednice Vlade. “Nakon svih medijskih napisa Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelovitog tog postupanja. Svakako želim reći da se radi o izinmno odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra. Radi se o čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor stambenih i pravnih poslova. Moja namjera i rad Ministarstva usmjereni su ka otvorenosti prema ljudima, posebno onima najranjivijim. U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, u korespondenciji s tom strankom napravio je jedan propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan čin stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas odlučila o njegovom razrješenju”, rekao je.

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Medvedov pomoćnik branitelju: “Provali u prazan stan, mi ćemo zažmiriti”

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara Medved je ranije rekao da mu je slučaj poznat te da je zatražio cjelovito izvješće.

MEDVED “Zatražio sam izvješće o predmetu”

Komentiraj