Vlada najoštrije osudila navijačko nasilje i huliganizam

Autor:

06.08.2023., Sinj - 308. Sinjska alka. Sinjska alka je hrvatska viteska igra. Odrzava se svake godine u nedjelju u prvoj trecini mjeseca kolovoza u Sinju, na godisnjicu pobjede nad turskim osvajacima 14. kolovoza 1715. Na taj dan je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja uspjelo odbiti navalu vojske turskog seraskera Mehmed-pase Celica koja je brojala 60.000 vojnika. predsjedavajuca Vijeca ministara BiH Borjana Kristo, predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic, predsjednik Sabora Gordan Jandrokovic Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji  preminulog mladića.

Predsjednik Vlade Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača”, piše u priopćenju Vlade.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.