Vjetar i kolone otežavaju promet

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozit će se usporeno – u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog veće gustoće prometa tijekom dana bit će povremenih zastoja na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE: povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo u oba smjera, a od čvora Zadar II do Bosiljeva u smjeru Zagreba; na dionici tunel Sveti Rok – vijadukt Božići brzina ograničena na 80 km/h zbog jakog vjetra; kolona vozila u pokretu između odmorišta DESINEC i čvora KARLOVAC u smjeru Zagreba oko 15 km; kolona vozila na izlazu s autoceste A1 kraj naplatne postaje Karlovac je oko 3 km.; kolona vozila u pokretu na autocesti A1 između čvora NOVIGRAD i čvora KARLOVAC.Kolona vozila proteže se oko 5 km

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ: zbog veće gustoće prometa u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je oko 4 km, pa se vozila povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov krč.

AUTOCESTA A6 RIJEKA-ZAGREB: kolona vozila na naplatnoj postaji RIJEKA – GROBNIK oko 500 m; jak vjetar mjestimično od Kikovice do tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h; povećana gustoća prometa između čvora BOSILJEVO II i čvora OREHOVICA u oba smjera.

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE-OREHOVICA: kolona vozila na čvoru MATULJI oko 1 km u smjeru Opatije i Istre; kolona vozila na graničnom prijelazu RUPA u smjeru Slovenije oko 1,5 km; povećana gustoća prometa na autocesti A7 između čvora DIRAČJE i čvora OREHOVICA u oba smjera.

KRČKI MOST DC102: povećana gustoća prometa u oba smjera, kolona je oko 3 km.

JADRANSKA MAGISTRALA (DC8): zbog jake bure na dionici Bakar-Senj promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru te na krajnjem jugu zemlje.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Komentiraj