Neustrašivi 89-godišnjak izveo zračnu akrobaciju

Screenshot YouTube

Vitalan Britanac je u dobi od 89 godina izveo akrobaciju stojeći na krilima aviona. John Wilkins je bivši padobranac, a ovaj put se odlučio na opasan poduhvat kako bi se prikupila financijska sredstva za dječju bolnicu u Bristolu,  jedini veći specijalizirani pedijatrijski centar za traume u regiji Jugozapadna Engleska.

Stari model dvokrilnog zrakoplova dvosjeda s propelerom je bez većih problema izveo let, dok je neustrašivi padobranac izdržao jake sile i čvrsto stajao na metalnom ležištu pričvršćenom na krilima aviona.

Wilkins je u zadnjih 20 godina izveo više akrobacija, od spuštanja niz žicu ili uže do skokova, svojim je zalaganjem htio naglasiti važnost raznih humanitarnih projekata i potaknuti ljude na sudjelovanje u njima.

Inače,  Bristol i ova regija poznati su  po velikom međunarodnom okupljanju europskih zaljubljenika u balone na vrući zrak. International Balloon Fiesta svakog ljeta privlači posjetitelje iz svih krajeva Europe. Wilkins sigurno ima iskustva i u ovom sportu te bi ga mogli ponovno vidjeti u nekoj, ipak manje opasnoj, avanturi.

Komentiraj