Više stotina Ludbrežana došlo je u ponedjeljak poslijepodne na središnji gradski trg pozdraviti svoju novu sportsku heroinu bacačicu koplja Saru Kolak koja je na netom završenom Europskom prvenstvu u atletici osvojila brončanu medalju.

Veličanstven doček prepun emocija, upravo kakav osvajačica medalje i zaslužuje, izmamio je suze na Sarino lice.

“Zahvalila bih se svima koji ste došli i ovo je nešto što ću pamtiti dok sam živa. Amsterdam će također ostati u lijepom sjećanju. Kvalifikacije sam odradila kako smo i očekivali i slijedeći cilj u finalu je bio ući u prvih osam. U odlučujućem hitcu dala sam sve od sebe”, rekla je Kolak.

Kao uspomenu na veliki Sarin uspjeh ona i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić postavili su na trgu pločicu s rezultatom iz Amsterdama.

A prije nego je Sara proslavila uspjeh karijere sa svojim Ludbrežanima za nju je ranije organizirano i primanje kod ludbreškog gradonačelnika kojemu se pridružio i župan Predrag Štromar. Oboje su istaknuli da je ovo prvenstveno veliki Sarin uspjeh i potvrda da se upornost i trud uvijek isplate.

“Nesumnjivo je da će na Olimpijskim  igrama biti veća konkurencija i to je sasvim druga priča. Bila bih sretna kada bi ponovila hitac s Europskog prvenstva, no, nisam opterećena odlaskom na Olimpijske igre”, rekla je Sara ističući da je osvajanje medalje na EP ispunjenje sna.

Govoreći o natjecanju u Amsterdamu rekla je još nije svjesna da je osvojila medalju. Zahvalila se na podršci svojim roditeljima, gradu Ludbregu, svom klubu u Rijeci te Sandri Perković koja joj je bila velika potpora na natjecanju.

Podsjetimo, Kolak je u na EP u Amsterdamu osvojila brončanu medalju nakon što je u finalu bacanja koplja popravila svoj hrvatski rekord i sa 63,50 m zauzela treće mjesto. Prva je bila Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 66,34 m, druga Njemica Linda Stahl sa 65,25 m, a iza Sare ostale su aktualna svjetska prvakinja Njemica Katharina Molitor sa 63,20 m i dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova sa 62,66 m.

Komentiraj