VIDEO: Petek: Kalinić je u praksi pokazao da je nedorastao izvanrednim situacijama poput potresa i koronavirusa

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini  Renato Petek se osvrnuo na sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba koju zahtjeva gradska oporba zbog potresa i izvanredne situaciji oko koronavirusa. Samo za Nacional.hr je razgovarao s našom novinarkom i u razgovoru okrivio službe na čelu sa Uredom za upravljanje u  hitnim situacijama da su apsolutno nedorasli situaciji, jer nisu dovoljno brzo i adekvatno reagirali.

“Reakcija ureda je apsolutno bila neadekvatna. Pavle Kalinić je bio nespreman i širio paniku među građanima kojima je govorio da brzo napuste svoje domove, umjesto da je smirivao situaciju”, rekao je Petek u razgovoru za Nacional.hr  Petek napominje kako se Kalinić godinama pripremao za ovakve situacije, ali u praksi je potpuno zakazao.

“Gradonačelnik Milan Bandić je dužan pomoći građanima koji s pravom pomoć očekuju, jer plaćaju prirez 18 posto između ostalog i zbog takvih stvari, a ne samo zbog fontana”, kritizirao je Petek Bandića i dodao kako je gradonačelniku uvijek bila bitna samo vanjština, parkovi, fontane….

Pogledajte cijeli intervju u nastavku:

 

Komentiraj