Screenshot/HRT

VIDEO: ZAISKRILO U ‘OTORENOM’ Panenić Reineru pokušao oteti papire

U sinoćnjoj emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a raspravljalo se o ostavci Martine Dalić i političkim posljedicama te ostavke. U emisiji su gostovali Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, Željko Reiner – potpredsjednik Hrvatskog sabora, Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva, saborski zastupnik Mosta, i Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a.

Reiner je rekao da ne zna tko će naslijediti Dalić. “To su odluke koje se ne donose u roku od nekoliko sati, trebaju se provesti konzultacije, vidjeti tko je najpogodnija osoba za to, ali ministar će biti izabran na vrijeme”, kazao je. Nije htio komentirati pretpostavke da se ministarstva energetike i gospodarstva mogu spojiti i da bi ministar Ćorić bi mogao dobiti objedinjene funkcije u ‘megaministarstvu’.

Reiner uvjerava da pritiska koalicijskih partnera nije bilo, da je sada već bivša ministrica Dalić govorila samo o pritisku koji se je stvorio u javnosti. Smatra da nema nikakve potrebe od novih izbora jer saborska većina je postojana i čvrsta, a Vlada uspješno vodi državu.

“Vlada na čelo s premijerom nema povjerenje građana, nema kredibilitet i sve se može riješiti samo ako se izađe na izbore”, rekao je Maras i naglasio da se u dnevnom redu Sabora može vidjeti kako je po prvi puta više prijedloga opozicije nego Vlade jer, kako kaže, oni ne rade ništa.

Panenić je objasnio kako on i kolege iz Mosta nisu znali za cijeli proces. Rekao je da su davali primjedbe na lex Agrokor, ali im je tada rečeno kako se nema vremena. Nije bilo izbora, nismo mogli napraviti ništa, trebao se donijeti nekakav zakon inače bi došlo do blokade i raspad cijelog sustava.

Na pitanje hoće li podržati izmjene zakona kako bi saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru nastavilo s radom, Reiner je odgovorio kako će se o tome raspravljati pa onda vidjeti, ali sam prijedlog on još nije vidio. To mu je zamjerio Panenić jer se radi, kaže o gorućem problemu koji je na dnevnom redu a vladajući ne čitaju.

Reiner je rekao kako je Božo Petrov po vlastitom priznanju 26. veljače namamio Ivicu Todorića u Banske dvore, na što je Panenić ustao i prigovorio Reineru da sve čita s papira. “Dajte mi taj papir da vidim što piše. Dajte mi taj papir da vidim što su vam napisali”, rekao je Panenić i pokušao uzeti Reineru papire.

Panenić: Reineru su napisali što treba govoriti u emisiji

[PANENIĆ SE DIGAO DA STOLCA – "DAJTE MI TAJ PAPIR DA VIDIM ŠTO SU VAM NAPISALI"] Jedan od najzanimljivijih dijelova večerašnje emisije HRT Otvoreno bio je trenutak u kojem se raspravljalo o tome hoće li HDZ podržati izmjene koje bi omogućile nastavak rada Saborskog istražnog povjerenstva o #Agrokor. Cijelu emisiju pogledajte ovdje: https://bit.ly/2wHW0Op

Posted by HRT4 on Monday, May 14, 2018

Komentiraj