VIDEO: FORD FIESTA Suvremeni stil s najmodernijom tehnologijom

facebook.com

Nova Ford Fiesta kombinira suvremeni stil s najmodernijom tehnologijom, svaka je značajka dizajnirana da vam olakša naporan radni dan.

Što se tiče vanjskog dizajna kod novog modela očekuju vas redizajnirana prednja rešetka u obliku trapezoida i halogena projektorska prednja svjetla s LED osvjetljenjem, istaknuti blatobrani, inovativni dizajn stražnjih svjetala, 16, 15 i 14 -inčni aluminijski kotači…

Iznutra je tvrtka Ford pripremila mnoga iznenađenja – novi Sony DAB radio, gumb Ford Power Starter, ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti, aluminijske pedale, kožnu ručnu kočnicu, premium kožu i izradu…

Uz Ford SYNC možete odabrati pjesmu s USB-a ili MP3-a/iPOD-a ili je slušati s mobitela putem Bluetooth povezivosti. Sustav vam omogućava slanje i primanje poziva korištenjem jednostavnih glasovnih naredbi. Osim toga, SYNC čita vaše tekstualne poruke naglas i odgovara korištenjem unaprijed odabranih naredbi, omogućujući vam da ostanete povezani s prijateljima i obitelji dok ste u pokretu.

Ford Fiesta ima posve integriran satelitsko-navigacijski sustav s 5-inčnim zaslonom u boji i DAB radiom. On odgovara na brzinu u stvarnom vremenu te na najnovije uvjete u prometu, isporučujući točna procijenjena vremena dolaska te informacije o putovanju.

Ford MyKey je inovativna značajka koju je moguće programirati, a koja ohrabruje sigurniju vožnju. MyKey vam omogućava da postavke vozila prilagodite pojedinačnim korisnicima. Ako automobil posuđujete nekome, možete odrediti maksimalno ograničenje brzine, postaviti podsjetnik za korištenje pojasa pa čak i upravljati glasnoćom audiosustava. Ova je inovativna nova tehnologija osmišljena tako da vozači i putnici budu sigurni, a vi mirni.

Da bi se izbjegla slučajna oštećenja, dodatni električno pokretani retrovizori automatski se preklapaju prilikom zaključavanja automobila (naravno, kad koristite prekidač za automatsko preklapanje). Preklopljeni štite i stilizirane pokazivače smjera.

Kad noću stižete kući, dovoljno je pokrenuti funkciju svjetla Home Safe koja će ostati uključena 30 sekundi, osvjetljavajući vam put od vozila. Ova je korisna značajka standardna oprema na svim modelima.

Uz elektronsku automatsku kontrolu temperature (Electronic Automatic Temperature Control, EATC) možete odabrati točnu temperaturu interijera koja vam se sviđa, a sustav je integriran s naprednim klima-uređajem.

Brzo očistite vjetrobran uz Quickclear.

Tu su i dodatne mogućnosti automatskih svjetla, brisači sa senzorima za kišu, retrovizori s automatskim zatamnjivanjem te mogućnost grijanih prednjih sjedala…

Spektar inovativnih tehnologija svaku će vašu vožnju učiniti sigurnom, udobnom i zabavnom. Nova Ford Fiesta nudi 12 zadivljujućih boja.

S novom Ford Fiestom nećete se morati ni često zaustavljati, nagrađeni benzinski 1.0 EcoBoost motor kombinira zadovoljavajuću snagu s iznimnom potrošnjom goriva do 4,3 l/100 km.

Inovativni 1.6 TDCi motor isporučuje 96 KS s automatskim pokretanjem i zaustavljanjem te potrošnjom od 3,3 l/100 km – vodećom u klasi i emisijama CO2 od samo 87 g/km. Druga je mogućnost ekonomičan 1.5 TDCi od 75 KS, koji potrošnju goriva drži na niskoj razini od 3,7 l/100 km i emisijama CO2 od samo 98 g/km.

Kombinirajući praktičnost automatika s kontrolom ručnog mjenjača, šestobrzinski mjenjač s dvije spojke unaprijed za vas odabire brzinu pa ne gubite snagu prilikom promjene brzina. Powershift superbrza, besprijekorna promjena brzina vožnju čini jednostavnijom i ugodnijom, ali i štedi gorivo te snižava emisije CO2 u usporedi s uobičajenim automatikom.

Svi motori su, jasno, dostupni s ekonomičnim petobrzinskim ručnim mjenjačem.

Nova je Fiesta dobila pet zvjezdica organizacije Euro NCAP: najvišu ocjenu koju vodeća europska organizacija za sigurnost vozila dodjeljuje. Iznimne sigurnosne performanse Fiesta je ostvarila kroz dostupnost prvih tehnologija u segmentu kao što su MyKey, Active City Stop, Emergency Assistance i SYNC. Nagrada je isticanje Fordove predanosti sigurnosti i pomogla nam je ostvariti ukupno šest Euro NCAP Advanced nagrada, sve za inovacije osmišljene za vašu zaštitu.

Istaknimo još sustav Hill Start Assist koji privremeno zaustavlja vaše kretanje unazad prilikom kretanja uzbrdo. Sustav funkcionira zadržavajući pritisak na sustavu za kočenje tijekom dodatne 2,5 sekunde, dajući vam dodatno vrijeme i kontrolu da pomaknete stopalo s kočnice na gas. Korisno je kad se zaustavljate na kliskim površinama.

Electronic Stability Control (ESC) neprestano nadzire napredak vašeg vozila, osjeća jeste li skrenuli s puta ili počeli kliziti i automatski ispravlja vaš položaj na cesti. Sustav je osmišljen tako da vam pomaže zadržati kontrolu nad automobilom i smanjiti udaljenosti u hitnim slučajevima.

Ako bilo koja od guma počne gubiti pritisak tijekom puta, Deflation Detection System odmah vas upozorava na puknuće paljenjem ikone na instrument-ploči.

Tu su još Anti-lock braking system (ABS) i elektronička distribucija sile kočenja (EBD), Emergency Brake Assist (EBA)…

Sjednite u novu Ford Fiestu na probnoj vožnji i uvjerite se kako ovaj popularni model automobila sve bolji i bolji…

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]