VIDEO: Mrsić: “Niti Plenković, niti Bernardić ne mogu odvesti Hrvatsku u sigurnu luku”

Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić na dan raspuštanja Sabora naglašava kako je ovaj deveti saziv Sabora bio cirkus, a gotovo je ponovio riječi kolege Bojana Glavaševića kada je u pitanju političko pretrčavanje.

“Ovaj saziv Sabora sigurno je pun specifičnosti, a građani su i danas imali prilike vidjeti da se pretvorio u jedan cirkus. Upravo zbog toga nije ni čudo da Sabor i njegovi zastupnici imaju izrazito nizak rejting i lošu percepciju građana”, rekao je Mrsić.

Tijekom razgovora je naglasio lošu praksu pretrčavanja političkih aktera.

“Nedopustivo je kada dobijete povjerenje građana za jednu opciju i onda pretrčite u potpuno suprotnu političku opciju. U prvom redu ovdje mislim na HNS koji je u Sabor ušao kao partner SDP-a, da bi završio kao koalicijski partner HDZ-a”, naglasio je Mrsić.

“Također podsjećam i na pretrčavanje pojedinih SDP-ovih zastupnika koji svih ovih godina kritizirali HDZ, da bi ga na kraju podržali”, dodaje.

Svakodnevni cirkus u Saboru

“Što se tiče cirkusa u Saboru, nažalost je primjera puno u kojima se u potpunosti izgubio parlamentarizam. Počevši od istupa kolege Glasnovića čiji komentari vrijeđaju ljudsko dostojanstvo i logiku, do performansa kolege Pernara, pa čak i današnji primjer kolege Marasa ne donosi ništa dobro”, rekao je Mrsić koji upozorava da gotovo u svakoj političkoj opciji ima pojedinaca željnih performansa.

Prema riječima Miranda Mrsića to nije dobro i očekuje od građana da na predstojećim izborima sankcioniraju takvo ponašanje.

Okupljanje ljevice i nezavisnih

Kada je riječ o parlamentarnim izborima Mrsić očekuje da Demokrati čiji je predsjednik ostvare dobar rezultat, a trenutno su u završnim pregovorima sa Laburistima, nezavisnim zastupnikom Renatom Petekom i IDS-om. U zajedničkom nastupu naglasio je kako bi volio vidjeti i stranke Pametno i Fokus.

Niti Plenković niti Bernardić nisu riješenje za Hrvatsku

“Niti Andrej Plenković, niti Bernardić nas ne mogu odvesti u sigurnu luku nakon krize koja slijedi s obzirom da će ona kriza iz 2008. biti ‘mala beba’ naspram ove”, poručio je Mrsić i Plenkovića okarakterizirao kao kukavicu i ziheraša, a Bernardića da nema liderskih kvaliteta, a koaliciju koju je okupio nije dovoljno široka da pobijedi HDZ.

HDZ-u Zagreb nebitan 

“HDZ na čelu sa Plenkovićem pokazao je da vodi isključivo brigu o svojim foteljama i na primjeru nedonošenja Zakona o obnovi pokazali su da im glasovi u Zagrebu nisu bitni i zbog toga se kasni sa donošenjem”, rekao je Mrsić za Nacional.hr

 

 Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

 

 

 

Komentiraj