N1

VIDEO Kako završava odvajanje otpada?

Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz stranke “Naprijed Hrvatska! objavio je na svom profilu na Facebooku video koji najbolje dočarava (ne)funkcioniranje sustava odvojenog prikupljanja otpada u glavnom gradu.

“Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?”, pita Petek u opisu videa snimljenog u Kranjčevićevoj ulici u ponedjeljak.

Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu.Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?Lokacija: Kranjčevićeva ulica

Posted by Renato Petek on Monday, April 2, 2018

Zagrebačka gradska skupština donijela je prošli tjedan odluku o mjerama sprječavanja nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada koje predviđaju znakove upozorenja, video nadzor i postavljanje prepreka. Gradonačelnik Milan Bandič u subotu je bio na divljem odlagalištu na Savici.

Komentiraj