facebook.com

VIDEO: Honda Motor Company niz godina očarava bikere i ljubitelje motosportova

Honda Motor Company slavi sedamdeseti rođendan, a povodom ovog jubileja predstavljeni su i novi modeli motocikala, koji već dugi niz godina očaravaju bikere i ljubitelje motosportova diljem svijeta. Ponovo se okuplja Honda racing tim…

Soichiro Honda je cijeli svoj život imao interes za strojarstvo i metale, zajedno s prijateljem  Katom Shichirōm osniva Tōkai Seik (Eastern Sea Precision Machine Company) 1937. godine.

Tvrtka izrađuje dijelove za druge veće naručitelje, zaprima narudžbe i surađuje s Toyotom te kasnije i s japanskim državnim tvrtkama. U maloj radionici počinje i proizvodnja motoriziranih bicikala s 50 cc motorima.

Tōkai Seiki zatim počinje proizvoditi vlastitu verziju Tohatsu motora, uskoro nastaje  motorizirani bicikl Honda A-Type, od milja zvan Bata Bata zbog zvuka motora. Prikupljaju se financijska sredstva i nastaje tvrtka Honda Motor Co., Ltd…

Danas je ta japanska međunarodna tvrtka globalno poznata po proizvodnji serijskih automobila i omiljenih motocikala, opremanju brodova i letjelica svojim motorima, kao i izrađivanju drugih strojeva.

Ponovimo kako će se Honda Racing Thanks Day 2018 održati u nedjelju 9. prosinca.

Ovog tjedna vam donosimo video uratke sa zaposlenicima tvrtke te pogledajte novi model motocikla CB1000R.

Komentiraj