WELCOME TO WREXHAM Rob McElhenney i Ryan Reynolds u financijskom minusu zbog ulaganja u engleski klub

Autor:

Maidenhead United v Wrexham Vanarama National League Wrexham owners Ryan Reynolds and Rob McElhenney arrive at York Road before the Vanarama National League match at York Road, Maidenhead PUBLICATIONxNOTxINxUKxCHN Copyright: xDarrenxWoolleyx FIL-16034-0006

Darren Woolley

Rob McElhenney i Ryan Reynolds podijelili su novosti glede njihove kupnje petoligaškog kluba Wrexham AFC koji je pod njihovim vlasništvom vrlo brzo došao do treće lige. Ova dvojica 47-godišnjaka kupili su klub za dva milijuna funti a svoje sportsko poslovanje ovjekovječili su u dokumentarnoj seriji „Welcome to Wrexham“ koja se može gledati na streaming platformi Disney+. Kako se 2. svibnja počinje prikazivati treća sezona serije tako su njih dvojica odgovarali na novinarska pitanja a jedno od njih je bilo kakva je njihova financijska situacija glede ulaganja u klub.

„Računovođe ne žele emotivne investicije“, rekao je Reynolds dok je McElhenney odgoovorio „Želite znati koliko sam u minusu? Minus je značajan. Istina je da u početku, kada smo pitali naše savjetnike je li ovo dobra ekonomska investicija, gotovo da nije bilo osobe koja je rekla – da. Daleko više njih reklo je – ne“. Njegove riječi potvrdio je i Reynolds koji je rekao „Rekli su nam – bježite od toga. Povjest je prepuna nevjerojatnih primjera koji govore da ovo nije bila najbolja ideja, ali nismo ovdje kako bi zaradili novac, kao što ni nećemo“.

“Mislim da prepoznajemo koliko smo sretni što možemo biti u ovoj poziciji u kojoj se ne radi o zarađivanju novca ili bilo čemu od toga. Mislim, morate biti na prilično privilegiranom mjestu da biste to mogli učiniti. Ali na kraju, znate, kako se budemo penjali u ligi, trebat ćemo pomoć izvana kako bismo održali ovaj klub“, objasnio je Reynolds i dodao “Jedna od naših sjajnih izjava o misiji – to je nešto što je još uvijek veliki cilj – je stvoriti održivi model za sportski klub kao što je ovaj i omogućiti mu da se uzdržava dugo nakon što mi umremo.”

Holivudski par priznao je da ne zna ništa o sportu, ali je rekao da su se zaljubili u njega i nogometnu kulturu. Početkom mjeseca Wrexham je osigurao nastup slijedeće sezone u League One, što je treća engleska liga, i to prvi put nakon 20 godina.

Financijsko stanje u Wrexhamu ipak nije toliko loše jer su njih dvojica, kako je objavljeno u ponedjeljak, kupili dionice meksičkog kluba Necaxa i tako postali manjinski dioničari. Time su se pridružili ostalim manjinskim dioničarima, glumici Evi Longoriji, modelu Kate Upton, NFL igraču Odellu Beckhamu Jr i bejzbol igraču Justinu Verlanderu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.