Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO: EUROPEAN BEST DESTINATIONS Zagreb obranio titulu – ponovno imamo najbolji Advent u Europi!

Zagreb je obranio titulu za najbolju adventsku destinaciju u Europi! Glasanje za najbolju božiću destinaciju održano je na stranici European Best Destinations, a Zagreb je slavio drugu godinu zaredom. Nominirana su bila 54 grada, a glasanje je trajalo deset dana – od 2. do 12. prosinca.

Svoj glas dalo je više od 180 tisuća ljudi iz 124 grada, a Zagreb je pobjedu odnio s više od 33 tisuće glasova. “Glavni grad Hrvatske nudi idiličnu atmosferu na svakom koraku, gradske ulice u božićnom ruhu zovu vas da se pridružite plesu i pjesmi”, piše na stranici European Best Destination.

Drugo mjesto osvojio je Strasbourg s nešto više od 19 tisuća glasova, a još jedan francuski grad našao se na trećem mjestu – Colmar je osvojio nešto manje od 14 tisuća glasova. Zanimljivo, London nije ušao ni među 20 najboljih, a neki od najpoznatijih europskih gradova s božićnom ponudom smjestili su se na neočekivano niskim mjestima. Beč je tako peti, Prag osmi, a Budimpešta deveta.

Ove godine Advent traje sve do 8. siječnja 2017., a obuhvaća čak 29 lokalcija sa programima za sve uzraste. Ove se godine Advent proširio i na nove lokacije, poput Muzeja suvremene umjetnosti i Oktogona.

https://www.youtube.com/watch?v=K7Wa1gkGA_4

Komentiraj