facebook.com

Britanska rock petorka ‘Editors’ počastila je nekolicinu sretnih obožavatelja iz cijele Europe, koji su prvi na Ridge Farmu u Surreyu imali priliku čuti kako “uživo zvuči” njihov album ‘Violence’.

Pogledajte zanimljiv video i čujte što su rekli vjerni obožavatelji…

‘Editorsi’ se vraćaju u Tvornicu kulture u utorak (17. travnja) u sklopu turneje koja prati njihov novi studijski album.

Bend (Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey, Elliot Williams) predvođen karizmatičnim frontmanom Tomom Smithom jedan je od onih koji su 15 godina karijere prilično pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali četiri puta, posljednji put u prosincu 2015. kad su bez problema raspodali Tvornicu kulture.

‘Editors’ su nastali 2002. godine u engleskom Staffordu i samo nakon tri godine lansirani su među ‘nove otočke rock zvijezde’. Debitantski album ‘The Black Room’ iz 2005. sa singlovima Munich, Blood i Bullets osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachella.

Nasljednik ‘An End Has A Start’ svjetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma te im je donio prve nastupe na Glastonburyju.

Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – ‘In This Light And On This Evening’ (2009.) na kojem se nalazi megahit ‘Papillon’, a njega je naslijedio sjajni uradak ‘The Weight Of Your Love’ (2013.) te jednako uspješan ‘In Dream’ iz 2015. godine…

Komentiraj