FOTO: facebook.com

Nakon četrnaest godina poznati tenor Andrea Bocelli je izdao album koji čine potpuno nove pjesme, produkciju izdanja ‘Si’ potpisuje Bob Ezrin. 

Izdanje je u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno došlo na prvo mjesto glazbene ljestvice Billboard 200. Na objavljenom singlu ‘Fall On Me’ po prvi put je surađivao sa sinom Matteom Bocelliem, a odradio je i druge zapažene duete.

Talijanski operni pjevač, tekstopisac i producent Andrea Bocelli rođen je 22. rujna 1958. godine u malenom mjestu nedaleko od Pise.

Od rođenja je imao problema s očima, u dobi od dvanaest godina posve je izgubio vid. Upisao je Pravni fakultet u Pisi, a kao student često je nastupao. Međunarodnu karijeru je započeo 1992. godine kada se javio na audiciju, Luciano Pavarotti je bio očaran njegovim talentom.

Pjesmu Con Te Partirò (Time To Say Goodbye) koju su izveli Andrea Bocelli i Sarah Brightman tokom najave boksačkog meča 1996. godine, postala je najbrže prodavaniji single svih vremena, prodana je u više od 12 milijuna primjeraka.

Andrea Bocelli je 2016. godine izdao album ‘Cinema’.

Dosad je prodao više od 70 milijuna glazbenih izdanja.

Komentiraj