VESTAGER “Želim vidjeti plan restrukturiranja Uljanika”

Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenica EK Margrethe Vestager danas je u Vladi o Uljaniku razgovarala s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

“Ono što smo uspjeli dobiti kao jasni stav, predmet je doista kompliciran i zahtijevat će dodatni angažman i dodatno vrijeme da bi ga se uobličilo u onaj modalitet koji će Europskoj komisiji biti prihvatljiv, a nakon kojeg ćemo dobiti jasni stav da predmetni dokumenat ne krši postulate tržišnog natjecanja ni na prostoru Hrvatske niti u kontekstu EU”, rekao je nakon sastanka ministar Horvat.

Povjerenica Margrethe Vestager nakon sastanka o Uljaniku je kazala da EK želi “vidjeti plan restrukturiranja koji će kompaniji omogućiti održivost poslovanja”, javlja televizija N1.

“Odgovorna sam za to da se kompaniji ne daju posebne pogodnosti i da se uzalud ne troši novac poreznih obveznika, rad Vlade je obećavajuć”, kazala je povjerenica Vestager nakon sastanka.

Komentiraj